Reklama
 
Blog | Bohumír Šimek

Pravda a lež

Premiér Petr Fiala požádal sněmovnu o důvěru lehkým načrtnutím svého programu na čtyřleté období vlády bez hanobení minulé vlády. Babišova a Okamurova opozice z toho udělala divadlo pro veřejnost.

Druhým řečníkem byl Andrej Babiš, který především chválil svoji bývalou vládu. Pokud bych měl srovnat jeho výroky s pravdou, dalo by mi to hodně práce. Tak či onak! Jeho přednes byl dlouhý a populistické sebechvály plný.

Ale to nebylo nic oproti Tomio Okamurovi! Délkou, mnohomluvným populismem, směsicí pravd a lží, úchvatným emocionálním doprovodem připomínajícím nástup nacionálních socialistů v třicátých letech minulého století. Vynikající simplexní projev pro simplexní občany! Takto nějak bych si představoval nástup diktátora k moci. Babišova vláda byla špatně, Fialova vláda bude špatně, jen my jsme ti správní hoši a dívky!

Podle Tomio Okamury je Petr Fiala nebezpečný vlastizrádce pro naši republiku jako člen Panevropské unie, který hledá bezpečí našeho státu ve federalizovaných Spojených státech evropských a v obranném paktu NATO. Okamura má strach, ze slov programového prohlášení nastupující vlády o přehodnocování našich vztahů s Ruskem a Čínou, abychom nedopadli jako v roce 1968. Co to znamená? Složme si to s tím, jak vehementně chce Okamura vystoupit z Evropské unie a z NATO, a že má mezi svými členy SPD vítače Putinových Nočních vlků, propagátorů ruských nacionalistů, Jaroslava Foldynu. Není naopak nebezpečné přichylování se k tomu tam velikému dubisku, ke kterému vyzýval Jan Kollár?

Tomio Okamura je mnohem nebezpečnější než Miroslav Sládek nebo Vojtěch Filip, protože přijímá alternativní myšlení z alternativních serverů včetně desinformací, oslabuje bezpečnost naší republiky úsilím o vystoupení z Evropské unie a z NATO. Tímto věrohodným úsilím získá řadu nových protestních voličů.

Jinak souboj Fialovy vlády nastupující s vládou Babišovou odstupující, byl spíše nudný, plný polopravd, nepravd, prázdných frází, zbytečných pomluv a postkomunistických iluzivních lží. Už jen to, že ve volbách šlo o souboj Babiš-antibabiš, je pouhou Babišovou hříčkou! Ve skutečnosti jde o něco zcela jiného!

Abychom to mohli pochopit, dovolím si zde zaznamenat svůj postřeh. Myslím, že všichni víme, co to byl Prognostický ústav založený ministrem vnitra Štrougalem, který pracoval pod přímým dohledem ruské tajné služby KGB (Respekt). Většina z nás si také všimla, že jeho členové se stali předsedy významných i bez významných stran po Listopadu.

Nejznámějším představitelem je Václav Klaus. Jeho aktivity vůči Česku a Evropské unii jsou dobře známé. Umožnil komunistům po jejich překabátění návrat k ekonomické moci. Stali se postkomunistickými oligarchy a papaláši, kteří zde ovládli politiku, ekonomiku, média, policii a justici (Petr Tluchoř a Kristýna Kočí). Tito oligarchové provázali svoje ekonomické aktivity s politikou, rozvinuli zde politický byznys a korupci, což vyvrcholilo v Babišově vládě.

Babišova vláda přetavovala polistopadovou liberální demokracii se svobodou pro všechny občany, ke které nás přivedl Václav Havel, v demokracii oligarchickou se svobodou jen pro oligarchy. A podzimní volby byly právě o souboji těchto svou přístupů k demokracii!

Já věřím a nepochybuji o tom, že pětikoalici jde o liberální demokracii v pravdě a úctě k druhému člověku. To mi také dává důvěru, že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. Té lži a nenávisti se zde od Listopadu na můj vkus nahromadilo příliš mnoho!

P.S. Tak se to dnes jeví, že postkomunističtí oligarchové díky politikaření babišovců a okamurovců zatím vítězí! A oddalují řešení pandemie, energetické krize a společenské krize. A přitom všichni již od voleb víme, že Fialova vláda důvěru poslanecké sněmovny dostane!

Reklama