Reklama
 
Blog | Bohumír Šimek

Podraz v souboji o ANO

Souboj stoupenců ANO Jaroslava Plesla a Petra Holce s oponentem ANO, komentátorem českého rozhlasu Radkem Kubičkem, v Partii na TV Prima byl podvodně zbourán hned v úvodu dehonestací!

Sotva komentátor Českého rozhlasu Radko Kubičko zaútočil na Andreje Babiše, vytahnul  komentátor MF Dnes Jaroslav Plesl Právo ze dne 28/6-2012 s článkem „Nečas se zbavil Pospíšila“ na titulní straně a zkoušel Radka Kubička, koho premiér Nečas jmenoval ministrem spravedlnosti po Pospíšilovi. Radko Kubičko odpověděl správně: Blažka. Na to se mu Jaroslav Plesl vysmál, že má špatnou paměť, že jmenoval Danielu Kovářovou. To je vědomá lež psychologicky velmi dobře prezentovaná, která Radka Kubička rozhodila a ubrala mu na razanci v diskusi. A o to šlo.

Překvapilo mne, že komentátor MF Dnes Jaroslav Plesl již nezná pravou příčinu záměny Petra Pospíšila Pavlem Blažkem. Šlo o období vrcholného klientelismu s bojem proti němu, kdy politiku zjevně řídili kmotři a mafiáni za oponou. Na tyto kmotry poprvé upozornil Mirek Topolánek.

Souboj o klientelismus probíhal i v řadách ODS, kde byl slabší většinou zvolen do čela ODS „pan Čistý“ Petr Nečas, který se posléze stal premiérem. Tuto vládu zákulisí ohodnotilo jako nežádoucí a vadil především ministr spravedlnosti Petr Pospíšil. Petr Nečas byl donucen svého ministra odvolat a nahradit jej neškodným Pavlem Blažkem. Proč? Protože kmotrům vadila především státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Dodnes mám před očima souboj čestných odeesáků s kmotry, který trval týdny, než ministr Pavel Blažek nakonec přecejen jmenoval Lenku Bradáčovou do funkce vrchní státní zástupkyně.

Petr Nečas byl slabý premiér, který všechny připravené návnady spolknul i háčkem. Připomínal mi hodného katolického chlapečka, který pro neznalost světa poslouží zločinu a pak je zlikvidován. Je pozoruhodné, že komentátor MF Dnes Jaroslav Plesl je poplatný výkladu této záměny ministrů spravedlnosti v Právu, který zakrývá skutečnost. Petr Nečas se nerad zbavoval Petra Pospíšila. A Petr Pospíšil to právem považoval za zradu ODS. To jen na okraj.

Dnes mi jde o nečestnou likvidaci diskutéra komentátorem MF Dnes Jaroslavem Pleslem. Vyznívá to jako dobře připravený tah na komentátora Českého rozhlasu Radka Kubička v zájmu ochrany Andreje Babiše a jeho ANO. Od stoupence ANO je to věc pochopitelná, ale okamžitý efekt může být trvalým poškozením hnutí ANO.

 

https://prima.iprima.cz/partie/12052019

Reklama