Reklama
 
Blog | Bohumír Šimek

Zápas o českou demokracii

Podzimní volby budou mimořádnou volbou naší cesty k liberální demokracii a naší občanské svobodě. Budeme si vybírat, v čem chceme žít!

Dne 17. Listopadu 1989 došlo u nás k ukončení komunistické totality zaštítěné Sovětským svazem na věčné časy. Disident Václav Havel nás nasměroval na cestu k liberální demokracii svým sloganem „Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí!“

Ale naše politika byla ovládnuta členy komunistického Prognostického ústavu, který založil komunistický ministr vnitra Lubomír Štrougal pod gescí ruských tajných služeb KGB. Členové tohoto Prognostického ústavu se stali předsedy nově zakládaných politických stran. Václav Klaus se ujal vedení „pravicové“ ODS a Miloš Zeman se ujal vedení „levicové“ ČSSD.

Ač Václav Klaus založil ODS jako konzervativně pravicovou stranu, jeho vlády dělaly četné levicové úkony. A donutil Miloše Zemana dělat úkony pravicové. Tím setřeli rozdíly mezi pravicovou a levicovou politikou, spojili se v Opoziční smlouvě a rozvinuli politický byznys v komunistickém smyslu „Kdo nekrade, okrádá svoji rodinu!“ A tento styl politiky vrcholí v současné době.

Pak s nástupem důstojníka ruských tajných služeb Vladimíra Vladimíroviče Putina do vrcholné politiky, začala hybridní válka v rámci agresivní, destruktivní politiky imperiálního Ruska. Ruská hybridní válka za pomoci českých komunistů a okamurovců postupně dělila naši společnost na dva antagonistické tábory: proevropské a protievropské, proruské a protiruské. Toto nepřátelské rozdělení naší společnosti se stále prohlubuje a sahá až do nejvyšší české politiky.

Naše společnost se dělí na upřímné demokraty usilující o liberální demokracii s občanskou svobodou a na lidi k demokracii lhostejné, spokojující se s iluzí demokracie. První staví na Havlově pravdě a úctě k druhému člověku. Druzí si s pravdou nelámou hlavu, lež jim nevadí a pravdě a úctě k druhému člověku se vysmívají.

Od Listopadu jsme prošli cestou, na které jsme postupně proměnili liberální demokracii v demokracii oligarchickou, kde postupně zákony přestávají platit pro všechny stejně. Tuto oligarchickou demokracii jsme mohli pozorovat v Rusku, kde došlo k omezení občanských svobod, a kde již tato oligarchická demokracie přešla do autoritativní pseudodemokracie s eliminací jakékoliv opozice. Opozice se stala zrádnou, nepřátelskou skupinou k likvidaci.

A tak v podzimních volbách budeme volit mezi tím, zda se navrátíme k liberální demokracii s pravou občanskou svobodou nebo budeme pokračovat přes oligarchickou demokracii se svobodou pro oligarchy přes autoritativní demokracii k totalitě. Na podzim to budeme mít ve svých rukou!

Chceme nadále v čele mít oligarchu, který nedbá na zákony české ani evropské, který je schopen prodat Česko za hrst šošovice, nebo chceme změnu politiky zpět k liberální demokracii?

Nesledujme tolik destruktivní, lživé pseudoinformace šířené u nás nejrůznějšími trolly ve sdělovacích prostředcích a hromadných mailech, které budou kydat hnůj na nejlepší naše i světové politiky! Ale sledujme naše politiky, kdo z nich je konstruktivní, liberální demokrat, a kdo si starosti s naší svobodou a demokracií nedělá!

Pozor na planá slova, která k lepší, lidské společnosti nevedou! Jediná cesta je úcta k pravdě a úcta k druhému člověku!

MUDr. Bohumír Šimek

Reklama