Reklama
 
Blog | Bohumír Šimek

Vraždící diktátor končí?

Je to těžké, uvědomit si, že jsem poslední kůl v plotě. Zvláště když ani moji spolusoudruzi mi neříkají pravdu. Jak těžké je unést vědomí, že jsem zničil své vlastní impérium? Adolf Hitler se zastřelil.

Nelidské, neporazitelné Stalinovo impérium skončilo. Stačil jediný muž, který se pokusil o lidskost. Jenže v tomto impériu věděli, co je svoboda a demokracie jen ojedinělí jedinci. A protože byli příliš velikými demokraty, tak se pravda a úcta k druhému člověku opět proměnili v lež, nenávist a hlubokou korupci.

Ruští boháči opět ovládli ruský prostor pomocí marxistického a náboženského narativu. Zachování marxistické ideologie bylo nejspíše příčinou, proč naši komunisti podporovali a podporují agresivní, imperiální Rusko, proč stále podporují ruské desinformační weby a jejich obsah šíří mezi naše seniory.

Překvapilo mne, že i Tomio Okamura se svojí SPD, se svými nacionalisty, u nás šíří mezi naše seniory alternativní myšlení, které je součástí ruské hybridní války, která působí velmi úspěšně v celé Evropě, ale i ve světě, v Británii a Americe. Příznačné je i to, že populista Tomio Okamura zůstává skryt a číhá za bukem, jak to dopadne.

Michail Sergejevič Gorbačov se bohužel zmýlil, pokud věřil ve svou zemi, ve své obyvatelstvo, že budou schopni snadno dosáhnout osvobození otroků a jejich proměnu v demokraty. Bez výchovy obyvatel ke svobodě a demokracii se občané snadno nechají opět znásilnit lží, nenávistí a korupcí ekonomicky a politicky mocnými oligarchy.

Po přechodném vládnutí slabého Borise Jelcina se ujal moci nejvyšší člen ruských tajných služeb Vladimír Vladimírovič Putin, který došel u svých občanů úcty přehlížejících jeho slabosti, pokud přesvědčil obyčejné Rusy, že obnoví ruské mocenské impérium, a že ruská federace se opět stane velmocí, donutí k návratu států bývalého Sovětského svazu pod jeho křídla, včetně návratu států Varšavské smlouvy.

My bychom měli být vděčni Václavu Havlovi, že navzdory našim postkomunistickým oligarchům jsme vstoupili do obranného valu Evropské unie a NATO. Bylo by však velkou iluzí, pokud bychom si mysleli, že tím jsme si definitivně vybojovali svoji svobodu a demokracii. V naší zemi je příliš mnoho lhostejných lidí vůči naší vlasti, naší svobodě a naší demokracii. Je zde příliš mnoho falešných nacionalistů, kteří zde zlovolně šíří ruský desinformační narativ.

Vladimír Vladimírovič Putin vyšplhal příliš rychle na žebříčku moci a ztratil kontakt nejen s obyčejným lidem, ale i se svými spolusoudruhy. Tím se odpojil od reálných informací a propadnul se padesát let zpět do doby Sovětského svazu svojí falešnou rétorikou o ukrajinských fašistech, benderovcích a narkomanech, ale i bezhlavým rozpoutáním války.

Tak končí každý diktátor. A s ním skončí i veliká, imperiální Rus. A ruským občanů se opět otevře prostor svobody a demokracie. Zvládnou to Rusové? Bode to těžká cesta! Pokud si budou vědomi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží, nenávistí, závistí, korupcí a mamonem, mohou svoji šanci svobody realizovat.

Reklama