Reklama
 
Blog | Bohumír Šimek

Sláva Ukrajině!

Hluboce se klaním před ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenskym, před starostou Kyjeva Vitalijem Kličkou a před všemi ukrajinskými hrdiny, kteří již dnes si vybojovali členství v EU a v NATO.

Nikdo ve světě jim nevěřil, všichni zpočátku jim zcela odmítli jakoukoliv pomoc. Do dvaceti čtyř hodin Ukrajina padne! Mnohonásobnou ruskou převahu nemohou ustát. Ukrajina nepadla a svět se probudil. Vážím si premiéra Petra Fialy a jeho vlády, že se svojí pomocí zareagovali mezi prvními. U předchozích vlád orientovaných na vlastní byznys by k tomu určitě nedošlo! Vážím si naší pětikoaliční Fialovy vlády zejména pro rychlou pomoc Ukrajině.

Hluboce se klaním před ukrajinskými hrdiny, kteří skutečně jsou ochotni za svobodu a demokracii své země obětovat svůj život. Pro běžného Evropana je to nepředstavitelné. Obyčejný herec, kterého si Ukrajinci zvolili za svého prezidenta, vzal svoji novou, ryze politickou roli, zcela vážně. Je hlavou Ukrajiny. Nesmí utéct před válkou, jako mnozí evropští politici utekli před Hitlerem. Musí se obětovat!

Obyčejný boxer Vitalij Kličko, kterého si Kyjevané zvolili na starostu, neutíká před obrovskou ruskou přesilou a staví se do čela obrany Kyjeva. Vražedná Putinova přesila jej neodradí od boje za svobodu a demokracii Ukrajiny.

Kolik je u nás falešných nacionalistů, kteří svobodně přijali narativ ruské hybridní války! Kde je dnes Tomio Okamura? Kde jsou jeho spolustraníci ochotní sloužit Putinovu agresivnímu, imperialistickému Rusku? Kde je Jaroslav Foldyna, který vítal v Praze Putinovy ruské Noční vlky? Souhlasíte snad s Putinem, když chce rozpoutat atomovou válku?!?

Kde jste komunisti pod vedením Kateřiny Konečné, kteří jste opakovaně zradili náš národ? Proč stále ještě jste ochotni sloužit ruskému agresivnímu imperialistickému Rusku? Jak jste ochotni pomoci Ukrajině stoupenci Andreje Babiše, kteří jste ochotni jen sloužit politickému byznysu svého šéfa? Už se nebojíte emigrantů?

Děkuji Bohu, že před útokem těchto ruských destruktorů Evropy se u nás podařilo změnit vládu a obnovit cestu k liberální demokracii a svobodě, a definitivně se odstřihnout od agresivního, imperiálního Ruska, dnes vyhrožujícího zničit celý svět v atomové válce. Je konec váhání, kudy se vydat, pod tlakem ruské hybridní války.

Jsem rád, že jsme se jednoznačně vydali na cestu pravdy, lásky, míru a spravedlnosti! Ukrajinci dnes bojují nejen za svoji svobodu, ale i za svobodu spojených států evropských. Ukrajinci se dnes jednoznačně stali součástí spojené Evropy a součástí NATO! My zatím nedokážeme si být vědomi toho, za co jsme jim vděčni!

Sláva hrdinům Ukrajiny! Chvála Fialově vládě za včasnou pomoc!

Reklama