Reklama
 
Blog | Bohumír Šimek

Riziko České republiky

Je mi líto pana prezidenta! Pan prezident nám odchází před očima, ale dnes umíme jeho odcházení prodlužovat do nekonečna. Pan prezident však zůstává ve svých prezidentských funkcích!

Nedivím se aktivitám senátorů, protože tento stav je vysoce rizikový pro náš stát! V této situaci je nejlépe možné provést nedemokratický puč! Demokratické strany zvítězily ve volbách, dostaly od nás mandát k vedení státu, ale to ještě neznamená, že se budou moci ujmout vedení státu. Přesto doufám, že jsme na nejlepší cestě. Ústavodárci byli velmi opatrní, ale nepočítali až s takovou zlovůlí, které jsou některé části naší společnosti schopné.

Svůj Vítězný Únor si nezopakují komunisti, které jsme konečně vytlačili z parlamentu, protože se nestačili přimknout „k tomu tam se dubisku“, aby nás opět přivedli pod ruský protektorát. Dostali od nás dárek ke stému výročí svého vzniku, kdy v roce 1921 vznikli splynutím anarchistické strany s radikálními sociálními demokraty.

Je však mezi námi řada těch, kteří zaslepeni mamonem nevnímají potřeby naší republiky. A právě jim jsou ochotni sloužit někteří politici, kteří se zaštiťují svým falešným nacionalismem prošpikovaným sociálními hesly. Obdobně jim slouží naši politici, kteří před volbami rozhazují lidu obecnému úplatky ze státní pokladny.

Kdo tedy je schopen provést státní puč? Kdo tak systematicky nás odvádí od pravdy a úcty k druhému člověku? Kdo se systematicky vysmívá pravdě? Kdo propojuje šedou ekonomiku s politickým byznysem?

Nezapomínejme na ty, kteří nás převedli přes Listopad. Byli to členové Štrougalova Prognostického ústavu, kteří byli prominenty komunistické společnosti, a kteří zde pracovali pod dozorem ruských tajných služeb KGB. Zde leží jedna příčina, proč jsme si všechny komunistické zlovolné nešvary přetáhli do dnešní doby!

Komunistická strana předala svoji moc do rukou lidu v Občanském fóru, které bylo již prošpikováno jejími lidmi. Proč Václav Klaus prováděl transformaci bez právního rámce a bez jakýchkoliv morálních zásad? Aby se politická moc proměnila v moc ekonomickou? Kdo ovládá ekonomiku u nás? Kdo brání v podnikání některým podnikatelům, kteří nepatřili k předlistopadové elitě? Není ten kapitalismus nějaký divný?

Nesešněrovává nás postkomunistická, mafiánská, papalášská elita? Nevyvrcholilo to v tandemu Babiš-Zeman, ve kterém se postupně odvracíme od Evropské unie a přikláníme se k Putinovu ruskému, nedemokratickému imperialismu? Kam nás to vedou?

Konečně se obnovené demokratické strany semkly a usilují se navrátit k liberální demokracii se svobodou pro všechny občany. Dokážeme to? Ale v jak křehké situaci žijeme v rozbujelém postkomunistickém, amorálním světě?

A v této situaci nám odchází náš prezident před očima! Působí to dojmem, že náš prezident je rukojmím podivné, proruské party bez bezpečnostních prověrek a bez spolehlivosti vůči našemu státu. Tuto partu nyní doplňují někteří členové Babišovy strany v jakési hře na zdravím kypícího prezidenta! A my obyčejní lidé jsme ve skutečnosti také jen jejich rukojmími! Dovolí vládnout námi nově zvolené vládě? Pokud se dokážeme zákonným a mravným způsobem postavit silám zla, které jsme si tu nechali rozbujet za třicet let!

Reklama