Reklama
 
Blog | Bohumír Šimek

Proč volíme antidemokraticky?

Tomáš Garrigue Masaryk postavil Československo na obdivovaných a uznávaných demokratických principech. Po Listopadu se pokusil Václav Havel o návrat k liberální demokracii. Moc neuspěl. Proč?

Ale od třicátých let je naše země poznamenávána vyháněním našich elit ze země. Nejdříve nacisty, pak v řadě vln komunisty. Nejschopnější lidé odešli do celého světa a převážně už se nevrátili.

Němečtí nacionální socialisti a internacionální komunisti nás zde vychovávali padesát let v duchu falešného rovnostářství a unifikace společnosti v duchu zrádných idejí postavených na závisti a nenávisti. Tyto rovnostářské ideje byly proklamovány, ale nikdy nebyly nacisty ani komunisty naplněny.

Tyto falešné ideje jsme si přetáhli přes Listopad a dnes jim fandíme v duchu jakéhosi jánošíkovského komplexu. Je otřesné, když vidím jak Jana Maláčová v tomto duchu křepčí radostí, že bohatým bude brát a dávat chudým, aniž by si uvědomila, že tímto jánošíkovským komplexem ožebračuje naši zem do budoucnosti. Zcizit cokoliv bohatým, jako to dělali komunisti, nemá nic společného se solidaritou! Solidaritou je pouze dobrovolné podělení se bohatých s chudými. A to je rozdíl!

K tomu se rozjíždí falešné ideje současných komunistů a okamurovců, a aby toho nebylo málo, zuří zde na plné pecky ruská hybridní válka, vedoucí naši společnost od demokracie k totalitě. Od stran autoritativně vedených (ANO, SPD, KSČM), nelze očekávat cestu ke svobodě a liberální demokracii se svobodou pro všechny občany.

Jsme divný národ, když si volíme do svého čela nejhorší, zrádné osobnosti, nejhorší postkomunisty, samolibé a mstivé, nepřátelské staříky? Nebo jen nedokážeme rozeznat ďábelské tažení postkomunistických mocností, které svojí hybridní válkou zasahují do naší společnosti a pomalu ji začínají ovládat?

Vnímám, že Miloš Zeman je vysoce nebezpečný pro naši republiku, pro naši svobodu a pro naši demokracii. Jeho život nebyl v jeho mládí jednoduchý, a proto má tendenci se mstít šťastnějším občanům!

Miloš Zeman je vysoce nebezpečný naší republice pro svoji víru obsahu ruské hybridní války. Sám uvěřil ruským desinformacím a šíří je dál do společnosti jako všichni současní a mnozí bývalí komunisti, a jako okamurovci! Příčinou je, že Miloš Zeman nerozlišuje pravdu a lež, naopak se pravdě vysmívá, opakovaně prohrál soudní pře a opakovaně se za ně odmítnul omluvit.

Nejnebezpečnější od Miloše Zemana není jeho vstřícný vztah k našim nepřátelům, ani to jak se vysmívá inteligentním lidem, které pejorativně označuje „pražskou kavárnou“, ale to, že soustavně dehonestuje naše tajné služby za jejich poctivou práci pro bezpečnost našeho státu. Dnes momentálně zneužívá pomluv BIS ke mstivým hrátkám proti našim politikům. Asi nám bude ještě dlouho vládnout. Protože je za své činnosti a výroky ze zákona neodpovědný, doufám, že nás za tu dobu nezaprodá nějaké cizí mocnosti!

Vše záleží na nás, koho budeme volit. Vybíráme mezi stranami, kterým je budoucnost naší země lhostejná, protože dávají přednost svému osobnímu politickému bysnysu. Proto nevolím stranu Agrofertu ANO, nevolím SPD, KSČM ani Trikoloru.

Pokud budu volit Pirstan nebo Spolu, budu očekávat návrat k havlovské liberální demokracii, návrat ke svobodě pro všechny, návrat k právnímu státu, návrat k řádné demokratické dělbě moci. To je naše budoucnost!

Reklama