Reklama
 
Blog | Bohumír Šimek

Prezidentský úřad

Má svou úctu sui generis, ale skutečnou úctu mu teprve dává nositel úřadu. Vynikajícím příkladem je vznešená, ušlechtilá, moudrá, krásná, naplněná lidskostí, laskavostí a radostí ze života… slovenská prezidentka

ZUZANA ČAPUTOVÁ

Blíží se prezidentské volby i u nás. A jen na nás záleží, koho si zvolíme! Nesmíme si zvolit člověka nedůstojného tohoto úřadu, nějakého hospodského Škrholu vytrženého ze společnosti pivních štamgastů, samolibého, hrubého, pábitelsky lživého, pomlouvačného, mstivého, nepřátelského, pohrdajícího zákony, naší svobodou a demokracií.

Vždyť i v České republice je řada liberálních demokratů, kteří ctí Ústavu a ostatní zákony, kteří ctí demokratickou dělbu moci, kteří si váží právního státu, spravedlnosti, kteří nejsou jen tlučhuboví nacionalisti, ale skuteční vlastenci!

I v České republice je řada ušlechtilých, moudrých a vážených občanů, kteří ctí pravdu a chovají  pravou úctu ke svým spoluobčanům, kteří ví, co je to mít rád druhého člověka, kteří ctí právní stát, občanskou svobodu a demokratickou dělbu moci.

Žijeme ve složité době střetu liberálních demokratů a postkomunistických, překabátěných oligarchů a papalášů, kteří mají alternativní myšlení připomínající trolling s cílem jen svého prospěchu. Proto si nenápadně zprivatizovali náš stát a rozdělovali si navzájem naše peníze. (Reportéři 8/11-2021) Žonglují s pravdou, neupřímností až lží, což je typické pro trolling! Ale trolling populisticky aktivační! Nové postkomunistické ptydepe!

Pokud nechceme, aby nám vládli postkomunističtí oligarchové, nestačí zvolení liberálních demokratů do Parlamentu, ale je nutné zvolit i liberálního demokrata na prezidentský úřad, který bude tento úřad vést moudře, ušlechtile s lidskostí a laskavostí!

Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí!

…………

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1142743803-reporteri-ct/221452801240034/

Reklama