Reklama
 
Blog | Bohumír Šimek

Povinné očkování?

Proč se dnes od vědeckých poznatků mílovými kroky vracíme zpět do temného středověku bez racionálního pohledu na šíření infekčních nemocí? Proč pohrdáme medicínskými poznatky?

Infekční nemoci ve středověku kosily celé vesnice a celá města. Co by za to dali lidé před pár stoletími, kdyby věděli, jak na to. Dnes to víme, ale chováme se, jako by nás to nezajímalo

Po první světové válce, kdy vznikala Československá republika, nás kosila španělská chřipka, proti které jsme byli bezmocní, ale byla i jiná infekční onemocnění, se kterými si již medicínská věda uměla poradit.

Jedním z prvních zákonů vznikající republiky byl zákon o povinném očkování proti pravým neštovicím. Průběh nebyl vždy smrtící, ale důsledky infekce se zohyzděnými tvářičkami a zjizvenou kůží po celém těle s různými mutilacemi po celém těle. Zákon o povinném očkování vyšel v roce 1919 a v roce 1924 jsme byli první evropskou zemí, kde tato infekce byla zcela vykořeněna!

Obdobně to bylo s povinným očkováním proti tehdy neléčitelné tuberkulóze. Tuberkulóza byla u nás očkováním prakticky vykořeněna, což vedlo k ustoupení od povinného očkování. A důsledek?  Počty tuberkulózních pacientů u nás opět rostou. Je řada infekčních onemocnění, proti kterým se necháváme očkovat.

V roce 1919 se z Wuchanu začal šířit netopýří koronavirus a zachvátil celý svět. Všichni víme, že bez očkování, které se podařilo lékařům vyrobit v excelentně krátkém čase díky nejmodernějším poznatkům v medicíně, zápas s koronavirem nemůže být efektivní a nadále budou zbytečně umírat milióny lidí po celém světě. Všichni také víme, že celosvětové ochromování ekonomiky bez očkování nebude možné zastavit. Díky naší nepochopitelné liknavosti celosvětová ekonomika dostává od nás jednu ránu za druhou a ohrožován je také společenský smír. Jako by někdo usiloval o celosvětový rozvrat.

Pokud bych věřil na spiklenecké teorie, kladl bych si otázku, kdo u nás ovládá okamurovce a komunisty, kteří se o rozvrat společnosti pokoušejí. Především od nich dostávám maily plné falešných hoaxů a fake news i o očkování proti koronaviru. Proč šíříte tyto absolutní nesmysly?

Nejen u nás se tyto nejrůznější lži šíří na sociálních sítích a v mailech, ale i v celé Evropě. Někdo to vnímá jako součást ruské hybridní války, nebo že to mezi námi šíří postkomunističtí destrukční oligarchové. Ale tento stav se nachází po celém světě. Jsou toho plné Spojené státy americké. A nyní se dovídáme, že se tyto nesmysly šíří i v Rusku. Takže zdroj těchto nesmyslů bude někde jinde.

Vědecké poznatky ve všech oborech rostou nepředstavitelně rychle. Ještě ve středověku někteří jedinci z nás dokázali obsáhnout veškeré vědění světa. Původní empyrické poznatky byly podrobovány kritickému rozumu a vědění se stavělo na kritických exaktních základech.

Ku příkladu medicína se proměňuje ve skutečnou vědu. Ještě v první půli minulého století byli lékaři, kteří obsáhli veškeré medicínské vědění. Toto vědění se postupně rozpadá na jednotlivé obory. A ten vývoj jde tak rychle dopředu, že už dokonce odborník již nezvládá svůj obor v celém rozsahu.

A objevuje se internet, významné spojení mezi lidmi. Můžeme čerpat nejrůznější informace v jakýchkoliv oborech. Pravdivé, ale i falešné! Jenže již i odborníci obtížně rozlišují, co je pravda a co je pábení. O to obtížněji to může rozlišovat laik. A tak místo odborných diskusí si jen třepíme hubu bez vztahu k pravdě a objektivní realitě. Dokonce někteří z nás dospívají k pocitu, že pravda neexistuje. Žijeme v postfaktické době, kdy už nejde o pravdu, ale jen o pábení bez vztahu ke skutečnosti.

Od toho je jen krůček k tomu, aby někdo mohl ve společnosti škodit, jak je mu libo. Pod záštitou svobody slova a práva na svoji pravdičku, posíleni anonymitou internetu, škůdcové jakéhokoliv druhu mají otevřený prostor. Toho zneužívají někteří naši politici, nejen Vojtěch Filip se svými komunisty, nejen Tomio Okamura se svými espéďáky, ale i Andrej Babiš se svým ANO.

Vraťme se k věci. Mohli jsme být proti koronaviru naočkováni prakticky již všichni. Nemuseli být naši občané ohrožení koronavirovou smrtí, naše ekonomika mohla šlapat bez koronavirových omezení, žáci mohli bez obav chodit do školy, kultura mohla fungovat zcela svobodně a nemuseli jsme nosit ty protivné náhubky ve společnosti. Podmínkou těchto uvolnění je však dostatečná imunizace společnosti. Právě ta nám stále chybí!

A tak lze říci, že přes veškeré vědecké poznatky naše Československá republika při svém vzniku byla řízena efektivněji, než je řízena Česká republika dnes pod vládou Babišova ANO. Lidé protestují proti rouškové nesvobodě, aniž by si hleděli toho, které skutečné svobody jim mizí před očima!

……………………………

Vážení komunisté, vážení stoupenci Tomio Okamury, vážení členové a voliči Trikolory! Vaše volání proti nošením roušek, bránění očkování obyvatel a volání pro nedodržování vládních nařízení je ve skutečnosti volání po selekci lidské společnosti nehumánním koronavirem! Připomíná mi to selekce společnosti nacionálními socialisty před osmdesáti lety!

Reklama