Reklama
 
Blog | Bohumír Šimek

Piráti nebo teroristi?

Vladimír Vladimírovič Putin a Alexander Lukašenko se chovají jako páni světa bez ohledu na vnitrostátní i mezistátní politiku! Rusko a Bělorusko soustavně porušují mezinárodní úmluvy!

Od nástupu Vladimíra Vladimíroviče Putina k moci se v Evropě rozjela ruská hybridní válka. Začalo to vznikem petrohradské líhně trollů, vstupováním do nejrůznějších diskusí a jejich rozbíjení, bez vztahu k pravdě, rozesíláním nejrůznějších hoaxů a fake news, vytvářením nového myšlenkového prostoru navazujícího na komunistickou éru a vytvářejícího novou, proruskou bublinu, ve které se občané uzavírají ve své iluzi pravdy.

Ostudným zapojováním lidí v atakované zemi ubývá gramatických chyb a tolik charakteristického komunistického ptydepe. Takže v současnosti již tyto přeposílané falešné zprávy se vyznačují pouze agresivitou, vulgaritou a obtížně ověřitelnými informacemi, které jsou směsicí pravd, polopravd a lží. U nás je asi padesát proruských internetových stránek a redakcí, které často již ovládají jen členové nově vzniklých proruských bublin.

Že je to nebezpečné pro atakovanou zemi, není třeba zdůrazňovat. V některých zemích v těchto proruských bublinách jsou zapadlí i nejvyšší vládní činitelé. Ale každý, kdo podlehne této proruské bublinové masáži, je pro stát nebezpečný, a nemusí jít o nejvyššího velitele vojsk této země. Touto bublinou zpracované obyvatelstvo je nakročením k ovládnutí napadené země.

Ruský geohistorický narativ utvrzuje ruské občany v přesvědčení, že celý východní komunistický blok stále patří k sobě. Bývalý Sovětský svaz se svými socialistickými satelity by se opět mohl stát jednou velkou unií v podobě Ruské federace.

Putin zatím postupoval drobnými válečnými taženími v tomto prostoru, pak pomocí „zelených mužíků“ obsadil ukrajinský Krym a přiřadil ho k Ruské federaci. Ve východní Ukrajině rozpoutal válečný konflikt a s proruskými separatisty zde chce vytvořit nový stát Novorusko, který by postupně mohl začlenit do Ruské federace.

Agresivní Putin rozumí jen agresivní odpovědi. Dosud se zjevně odpovědi Evropské unie a USA jen vysmívá, protože je přesvědčen, že se budou chtít vyhnout třetí světové válce. Ale stále provokuje a provokuje. K sestřelení malasijského civilního letadla se nepřizná. Zatloukat, zatloukat, zatloukat!

Pod přímým řízením Putina specielní armádní oddíly GRU 29155 vraždí po světě nepohodlné lidi. Nyní známe konkrétní případy z Velké Britanie, Bulharska a naší země ve Vrběticích. Vraždí lidi a ničí majetek, který jim nepatří. Vždyť tyto ruské nepřátelské akty jsou prakticky vyhlášením války dané zemi! Ve Vrběticích zavraždí dva lidi a nás pak napadnou, že jsme jejich nepřátelé!

O agresivitě ruského imperialismu jsem si nikdy nedělal iluze. Ale pro mne stále zůstává záhadou, proč naši komunisti a okamurovci tuto ruskou agresi podporují. Proběhlý komunistický puč ve Vítězném únoru 1948 byl proveden pod ochranou Stalina a sovětské vlády. Možná komunisti mají pocit, že by ten puč pomocí Rusů mohli zopakovat.

A nejnověji Alexander Lukačenko se unesením cizího letadla projevil jako pirát! Nebo terorista? Jde o zcela bezprecedentní přístup k mezinárodním právům. Unesli letadlo, ohrozili jeho pasažéry, aby zavřeli jednoho pasažéra do basy.

To je zcela bezprecedentní, čeho se tito dva samozvaní vládci světa dopouštějí!

MUDr. Bohumír Šimek

Reklama