Reklama
 
Blog | Bohumír Šimek

Ohrožují naši politici bezpečnost Česka?

Bezpečnost České republiky stojí a padá se spojenými evropskými státy Evropské unie, se společnou obranou v NATO a s kvalitními tajnými službami včetně BIS s ředitelem Michalem Koudelkou.

Evropskou unii mohu kritizovat a usilovat ji proměnit k větší funkčnosti, ale usilovat o její rozpad se podobá sebevraždě. Evropská unie staví na obecných principech demokracie, jejichž dodržování vyžaduje od svých členů. Proto bylo Polsko napomenuto, protože došlo k ingerenci moci výkonné do moci soudní a Maďarsko pro omezení svobody slova.

U nás je řada stran, do jejichž ideologie patří rozbití Evropské unie. Nejvýraznější je SPD Tomio Okamury a komunisti s Vojtěchem Filipem v čele. Ale patří sem i Svobodní, Trikolora a řada dalších pidistran. Jsou však i strany (ODS, ČSSD), jejichž někteří členové vyjadřují nepotřebnost sjednocené Evropy, a proto k nim musíme být obezřetnější. Úsilí o rozbití Evropské unie vnímám jako ohrožení existence České republiky, což je nebezpečí, pro které jsou tyto strany pro mne nevolitelné.

Druhým pilířem naší bezpečnosti je obranné souručenství států NATO, které nás ochraňuje před agresivními, imperiálními choutkami jakékoliv velmoci. Chrání nás především proti agresivní politice Putinova Ruska, které české občany považuje za své nepřátele a naše území za prostor svých zájmů. Svědčí o tom i nepřátelské aktivity ruských agentů vůči českým občanům.

Přesto je u nás řada stran, u nichž je součástí jejich ideologie vystoupení Česka z NATO. Někteří politici dokonce působí v zájmu Ruska proti zájmům České republiky! Ohledně vystoupení z mezinárodního obranného společenství jsou nejprogresivnější SPD Tomio Okamury a KSČM Vojtěcha Filipa. Tím vážným způsobem ohrožují bezpečnost Česka, a proto jsou pro mne tyto strany naprosto nevolitelné.

Třetím pilířem naší bezpečnosti a nejdůležitějším, jsou naše tajné služby, které nás chrání před agresí agentů velmocí v oblasti hospodářské, politické a občanské. Naše tajné služby jsou podle odpovědných politiků vynikající a pro dobrou spolupráci s ostatními tajnými službami jsou mezinárodně vysoce ceněné. Přesto jsou u nás politici, kteří si tajných služeb neváží a snaží se je oslabit.

Jde především o našeho prezidenta Miloše Zemana, který tajnými službami pohrdá, nepochopitelně je pomlouvá a opakovaně odmítá povýšit jednoho z nejlepších ředitelů BIS Michala Koudelku, který má důvěru u nás i v zahraničí. Prezident je jedním z řady adresátů zpráv tajných služeb. Proto mne překvapuje, že těm zprávám odmítá věřit, a že mu nevadí absence bezpečnostní prověrky u svých spolupracovníků. Navíc mne udivuje jeho proruský team, který dává preferenci svým zájmům v Rusku před zájmy České republiky. Prezident může tajné služby úkolovat. Ale požadavek zveřejnit aktivní ruské agenty je pro mne nepochopitelný, protože by byl varováním pro ruské agenty v akci u nás. Někteří politici vnímají jednání prezidenta jako mstu vůči řediteli Michalu Koudelkovi, který varoval před aktivitou ruských a čínských agentů, a který odmítnul nahradit pravdivé informace o Vrběticích hradní ideologií. Msta je vždy špatný rádce!

A jak se staví k tajným službám a řediteli BIS Michalu Koudelkovi premiér? Léta byl s jeho prací spokojen, šestkrát žádal prezidenta o povýšení do generálské hodnosti. Michalu Koudelkovi tento týden končí funkční období a musí být ve funkci potvrzen nebo nahrazen. Nic se neděje. Nic! Premiér po schůzce s prezidentem mluví nekonkrétně a prchá před solidním řešením! Proč?

Prezident Miloš Zeman s premiérem Andrejem Babišem tvoří neporazitelný tandem. Dokonce půl roku před volbami mu slíbil, že ho bude jmenovat premiérem bez ohledu na to, zda některá strana složená z koalic bude mít víc hlasů. Ale za to bude po premiérovi něco chtít. Zdá se, že by mohlo jít o hlavu ředitele Michala Koudelky!

K tomu se nenápadně přidávají politici SPD Tomio Okamury, komunisti Vojtěcha Filipa, přirozeně i členové ANO Andreje Babiše. Ti všichni a někteří další zpochybňují důležitost řešení vedení tajných služeb. Naopak stabilizaci tajných služeb požaduje opozice, Piráti se Starosty a ODS, TOP 09 s Lidovci v koalici Spolu, kteří váhání vnímají jako ohrožení bezpečnosti České republiky.

Nejsou postkomunističtí papalášové ohrožením naší země? Není ohrožením bezpečnosti Česka tandem Zeman-Babiš? Nejsou ohrožením naší země všichni politici, kterým destabilizace tajných služeb nevadí? Není Andrej Babiš srab, jak tvrdí Vít Rakušan, nebo strašpytel (Respekt) nebo baba, jak píší někteří blogeři iDnes.

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10095426857-interview-ct24/221411058040803

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096898594-udalosti-komentare/221411000370809

MUDr. Bohumír Šimek

P.S. Text je postaven na výrocích důvěryhodných občanů veřejně činných.

Reklama