Reklama
 
Blog | Bohumír Šimek

O čem budou podzimní volby?

Podle toho, jak se dnes předvolební agitace rozjíždí, mám obavu, že budou rozhodovat zcela podružné věci, protože o skutečném zápasu o demokracii zatím nic neslyším.

Zcela hloupě budou SPD, ANO, komunisti a další opíjet národ rohlíkem v podobě strachu z imigrantů, které tu nemáme. Jiní budou opíjet národ desítkami zbytečně zemřelých a prázdnou státní kasou. To vše je vážné, ale podzimní volby budou o něčem jiném.

Po Listopadu a po krátkém období touhy po nestranické politice, jsme se otvírali liberální demokracii, ve které nás čeká svoboda pro všechny občany, v rámci Evropské unie a společenství v NATO. Byla to ODS Václava Klause, která s komunisty vyjadřovala nedůvěru k Evropské unii, a která Opoziční smlouvou s ČSSD a jejím předsedou Milošem Zemanem tady rozjela politický byznys a vytvářela korupční prostředí s kmotry v pozadí.

Původní politický systém stran jako základ parlamentarismu se začal slévat do nepřehlednosti, když pravicové strany se chovaly jako levice a levicové strany konaly pravicová rozhodnutí, čímž začaly  znepřehledňovat politiku. A začaly vznikat strany, které jakoby soutěžily, která pro sebe utrhne největší podíl z eráru.

Strany postupně skrze lobbing se stávaly závislými na zbohatlících a oligarších. Dali jsme se na cestu oligarchické demokracie, ve které je svoboda postupně jen pro oligarchy. Vrchol oligarchické demokracie je v Rusku, pokud se tomu dá ještě říkat demokracie. A na tuto cestu jsme se vydali, přes oligarchickou demokracii k totalitě.

A právě o tom budou podzimní volby! Stojíme na hraně oligarchické demokracie a budeme se rozhodovat, zda se vrátíme k liberální demokracii se svobodou pro všechny občany, nebo budeme pokračovat na cestě k totalitě, kterou jsme s poslední vládou a prezidentem nastoupili. Naše země je rozdělena zcela antagonisticky.

Někomu oligarchická demokracie nevadí a chce ji prohloubit. Jde o Miloše Zemana, Andreje Babiše s jeho hnutím ANO, jde o komunisty s Vojtěchem Filipem v čele, ale hlavně jde o Tomio Okamuru s jeho SPD. Patří sem i řada pidistraniček, které by se rády přiživovaly s bohatšími.

Ale je zde také řada politiků usilujících o návrat k liberální demokracii se svobodou pro všechny občany. Nepleťme si slovo „liberální“ (svobodný) s pojmem „levicový“, což se běžně dnes zaměňuje a doplňuje nejrůznějšími absurditami! Liberální demokraty najdeme především mezi STAN, KDU-ČSL, TOP 09, ale i mezi Piráty a ODS. Očekávám, že i Robert Šlachta se svojí Přísahou bude směřovat k liberální demokracii.

Jedině rozhodnutí se pro liberální demokracii s úzkostlivým úsilím po pravdě a úctě k druhému člověku, s úsilím po spravedlnosti, úsilím po demokratické dělbě moci a úsilím po svobodě pro všechny občany nás může navrátit na cestu k normální společnosti!

MUDr. Bohumír Šimek, praktický lékař v.v.

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/politici-nas-rozdelili-pruzkum-ukazal-zemi-ktera-hleda-autoritu-168933#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=55SICTAbHzW-202107060726&dop_id=168933&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Reklama