Reklama
 
Blog | Bohumír Šimek

Nouzový stav

Vážený pane ministře Adame Vojtěchu! Vážil jsem si Vás, vnímal jsem Vaše IQ vyšší než svoje, ale co si mám myslet o Vašich nařízeních podle odborníků, které vždy modifikujete populisticky a iracionálně podle svého šéfa?

Již jsem Vám dávno odpustil, že jste nás nutil chodit po lese v rouškách! Již máme za sebou, že velkoprodejci směli prodávat a maloprodejci museli mít zavřeno. Vnímal jsem to jako ideologický postkomunistický relikt nenávisti vůči aktivním lidem, který se vyhnul postkomunistickým, překabátěným oligarchům.

Pozastavuji se nad Vaším vztahem ke školákům. Podle mých celoživotních zkušeností, všechny virózy se rozjíždějí každý podzim mezi školáky a teprve v druhé řadě dochází k šíření virových infekcí mezi dospělými. Bezprecedentním způsobem jste zastavili výuku naší mládeže ve všech školách, základních, středních i vysokých. Mediky jste nahnali do nemocnic, ač dobře víte, že ve zdravotnictví smí provádět jen pomocné práce, které zvládne kdejaký laik! Výsledek? Podstatně klesla úroveň znalostí mediků při zkouškách. A znalosti školáků také jistě už nikdo nedožene! Jediným racionálním řešením bude rychlé naočkování školáků, až to bude schváleno!

Abyste si ulehčili práci se zdůvodňováním Vašich ministerských nařízení, vyhlásili jste „Nouzový stav“, ale racionality ve Vašich nařízeních mnoho nepřibylo! Zbytečně jste zastavili celorepublikově vánoční trhy! Proč? Proč občané nesmí nakupovat ve volném prostranství, kde koncentrace virů je minimální, ale mohou nakupovat v uzavřených prostorách velkoobchodů, kde koncentrace virů je podstatně vyšší?

Nejsou tyto absurdity příčinou toho, že občané pod masáží alternativního myšlení započatého ruskou hybridní válkou a nyní již žijící svým neovlivnitelným životem, šíří mezi sebou desinformace? Proč zde jezdí autobusy, které kromě seniorů jsou plné mládeže bez respirátorů?

Celoplošný zákaz vánočních trhů vnímám jako rozhodnutí nemoudré, naštvávající a startující další revoltu! O fungování jakéhokoliv provozu před léty rozhodovaly Okresní hygienické stanice. Ty jsme personálně prakticky zničili a Krajské hygienické stanice na to nestačí! Proto musíme mít „Nouzový stav“ a celostátní lockdown?

Na počátku jste měli důvěru, všichni se ochotně podřizovali. Iracionální vaše proměnlivá nařízení umožnila rozvoj alternativního myšlení na internetu a mailech, které jsou přeposílány mezi seniory. Toto absurdní, alternativní myšlení nabývá na síle a celoplošný lockdown to má zachránit?

Vraťte svobodu vánočním trhům!

Reklama