Reklama
 
Blog | Bohumír Šimek

Chvála veřejnoprávní České televize

Petru Dvořákovi a jeho spolupracovníkům vděčíme za vynikající službu občanům. Přesto se najde (s prominutím) řada křiklounů, kteří dávají přednost alternativnímu myšlení a lžím před pravdou.

Česká televize představuje vynikající zpravodajství z celého světa, vynikající komentáře, vynikající vědecké vzdělávání, vynikající informace ze všech oborů našeho života, vynikající kulturní pořady, vynikající detektivky, vynikající filmy, výklady historie a vynikající politické vzdělávání. Také vynikající dozor nad vládnoucí garniturou. Každý si může najít, co ho baví. Navíc Česká televize nahradila tolik potřebné koronavirové informace, které vláda Andreje Babiše nedokázala zprostředkovat. Nic mi zde nechybí. Klobouk dolů! České televizi můžeme stoprocentně důvěřovat. Dbají na řádné prověřování informací.

Přesto se zdá, že je zde veliké množství křiklounů proti České televizi chrlící hrubé pomluvy na její práci, soustřeďujících se na omezování její činnosti skrze Radu pro televizní vysílání a skrze některé politiky ve sněmovně. Tyto hrubé pomluvy také rozesílají seniorům především členové jedné autoritativní, populistické strany, jejíž předseda svoji stranu využívá jako vlastní politický byznys, prohlašuje se za vlastence, ale je schopen po vzoru našich komunistů svým úsilím o vystoupení z NATO a z Evropské unie nás zpět zaprodat do agresivního ruského imperiálního státu.

Podle toho, jak členové této strany rozesílají seniorům svoje alternativní myšlení a pomluvy nejen na Českou televizi, ale i pomluvy na nejlepší české, evropské a světové státníky, odhadoval jsem stoupence alternativního myšlení na třetinu až polovinu občanů. Nedávno nás ujišťoval mluvčí Elfů, že jde jen o patnáct procent občanů, takže to riziko pro náš stát je podstatně menší, než nás hlasití křiklouni kolem přesvědčují.

Naše společnost je rozdělená na demokraty a antidemokraty, jedni usilují o prospěch všech občanů, druzí usilují jen o prospěch osobní. Komunisti nás naučili okrádat čestné, pracovité lidi znárodněním výsledků jejich práce a pak rozkrádání státu nejen vysokými funkcionáři, ale i obyčejnými lidmi, kteří byli ochotni sloužit vládnoucím komunistům. S postupem komunistické éry docházelo k degeneraci viditelné části politiků. Skutečná moc byla skryta a spolupracovala s ruskými tajnými službami a s nelegálně podnikajícími dobrodruhy.

Když ekonomika komunistického státu začala upadat, v druhé polovině osmdesátých let, ministr vnitra Lubomír Štrougal založil Prognostický ústav, jehož vybraní jedinci pracovali pod přímým dohledem ruských tajných služeb KGB. Po povstání a zmlácení studentů 17. Listopadu 1989 vzniklo Občanské fórum pod vedením Václava Havla a členové Prognostického ústavu se stali předsedy významných i bezvýznamných vznikajících politických stran. Významní komunisté spolu s nejrůznějšími šmelináři se stali postkomunistickými, překabátěnými oligarchy, otec transformace Václav Klaus zhasnul nad morálkou a právem, rozebrali si ve čtyřicátých letech rozkradený majetek a z politických stran si udělali služku této svérázné privatizace. Tím se chudí politici dostali ke svému politickému byznysu a začala se šířit postkomunistická korupce tak dobře fungující před Listopadem. Zpočátku vznikaly strany s celkem politickou ideologií, ale pak vznikaly autoritářské strany, jejichž ideologií byl jen ten byznys politiků. Byly to Věci veřejné Víta Bárty, Úsvit přímé demokracie Tomio Okamury a tato politika vyvrcholila v ANO Andreje Babiše. V současnosti je nejvyšší čas odvrátit se od autoritativních, nedemokratických a populistických stran. Tuto změnu v politice si vyžádali občané našeho státu v podzimních volbách.

Naše společnost je rozdělena i na vlastence a falešné nacionalisty. Skuteční vlastenci si uvědomují nutnost kooperace evropských států na politické, ekonomické i obranné úrovni. Falešní nacionalisté pod ideologií vyprázdněné svobody usilují o vystoupení Česka z politické a obranné kooperace evropských států. Pomlouvají nejlepší politiky, Evropskou unii, NATO, USA a v duchu ruské hybridní války pěstují zde důvěru k agresivnímu imperialistickému Rusku pod vedením vůdce tajných služeb Vladimíra Vladimíroviče Putina.

Naše společnost je rozdělena na lidi čestné, kteří si váží pravdy, mají úctu k druhému člověku a usilují o příznivé vzájemné vztahy s bližními, a na lidi, kteří se vysmívají pravdě, drze lžou, pohrdají druhými lidmi a preferují jen svůj prospěch. Bohužel, pokud jsou i na vysokých politických postech a mnoho simplexních lidí se je snaží napodobovat.

Pokud chceme, aby Česko mělo svoji budoucnost, musíme usilovat o pravdu, úctu k druhému člověku, usilovat o naši svobodu, spravedlnost, demokratickou dělbu moci, o právní stát a svobodnou policii a justici. Musíme usilovat o čistou politiku bez politikaření. Musíme obnovit heslo Václava Havla, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí.

A veřejnoprávní Česká televize pod vedením Petra Dvořáka skutečně usiluje o vynikající budoucnost Česka. Naši systematicky rozdělovanou společnost se snaží sjednocovat. Díky!

Reklama