Reklama
 
Blog | Bohumír Šimek

Čechům nelze věřit?

Bolí mne to! Stydím se za Českou republiku, stydím se za naši Babišovu vládu, stydím se za ministra obrany Lubomíra Metnara, stydím se za ministra zahraničí Jakuba Kulhánka.

Bez pomoci afgánských spolupracovníků bychom v Afganistánu nepřežili. Stáhli jsme se z Afganistánu a tyto spolupracovníky jsme tam nechali talibáncům k zavraždění. Vražda je naše odměna za spolupráci!

Američani své afgánské spolupracovníky stáhli do své země. I s jejich rodinami jde o 50 tisíc Afgánců. Českým vojákům pomáhaly desítky Afgánců. Možná stovky. Novináři vytasili otázku, jak jim pomůžeme, jak je zabezpečíme. Když jsem viděl ministra obrany Lubomíra Metnara, jak je otázkou zaskočen a jak neochotně slibuje dvaceti z nich finanční pomoc a neochotně i zabezpečení jejich života, ztratil jsem o české vládě veškeré iluze. Opoziční poslanci vyjadřovali důvěru vládě, že Afgánce zabezpečíme. Komunistům a okamurovcům to bylo lhostejné, neměli jsme tam lézt a oni nám neměli pomáhat!

To je naše česká vděčnost? Čeští politici z Afganistánu prchají a naše afgánské pomocníky tam necháme povraždit? Bolí mne to! Stydím se za to, jakou pověst bude mít Česká republika!

Rychlý odchod Američanů z Afganistánu jsem podle našich sdělovacích prostředků vnímal jako podraz. Nevěděl jsem o opakované dohodě s afgánskou vládou, že se musí stát soběstační v obraně, že američtí vojáci nemohou za Afgánce umírat do nekonečna. Poučil mne o skutečnosti Jiří Šedivý:

https://sedivy.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=774400

https://sedivy.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=774498

Já vím, je to tajné. Pokud je to tajné pro záchranu lidí, je to dobře. Pokud je to tajné pro záchranu politiků, je to špatně.  Babišovec Jaroslav Bžoch stále tvrdí, že Babišova vláda naše pomocníky zabezpečí na životě. Kéž bych se mýlil! Kéž bych mohl Andreji Babišovi věřit!

P.S. Napsal jsem to již před několika dny, ale realita je horší!

Reklama