Reklama
 
Blog | Bohumír Šimek

Bude 3. světová válka?

Třetí světová válka již dávno začala po nástupu vysokého důstojníka tajných služeb Vladimíra Vladimíroviče Putina do vrcholných funkcí Ruské federace.

Již před několika léty redaktoři Respektu svědčili o vytvořené trollí farmě v Petrohradu, kde jsou vychováváni trollové se slušnými platy, jejichž úkolem je rozbíjet internetové diskuse protichůdným tlacháním především v Evropě, ale i ve světě. Zpočátku byli snadno rozpoznatelní pro specifické postkomunistické ptydepe navazující na komunistické ptydepe v jednotlivých zemích. Byly též rozpoznatelné podle přítomnosti rusizmů, nyní již jen podle vulgarit pro jednodušší lidi a podle obtížně rozpoznatelných lží.

Cílem je rozdělit společnost v zájmové zemi a rozbít její jednotu, čímž se ta země stává neschopná jakékoliv obranné akce. Před několika léty u nás fungovalo několik desítek serverů v přímé službě Rusku propagujících jedinou ruskou „pravdu“, které šířily nenávist vůči USA, NATO, Evropské unii a nejlepším politikům.

Netrvalo to dlouho a k těm padesáti ruským serverům se přidávali servery české v ruské službě, které šířily, štvavé falešné informace, pomluvy a lži v nejrůznějších oborech. V poslední době jde především o šíření nesmyslů ohledně očkovacích látek proti koronaviru, čímž znemožňují obranyschopnost vůči nové infekci.

Cílem je vybudovat vstřícný vztah vůči Ruské federaci a Putinovi, nedůvěru k Evropské unii a jejím politikům, nedůvěru k NATO a USA. Těmto desinformacím nejspíš věří dokonce i Miloš Zeman, komunisti a stoupenci Tomio Okamrury, kteří tyto desinformace šíří v mailech mezi seniory. Náš prezident dokonce podráží důvěru v naše kvalitní tajné služby!

Poslední dobou jde o šíření desinformací hlavně na Ukrajině, jejíž Krym Rusové anektovali, jako Hitler naše pohraničí v minulém století, a produkují trvalý konflikt ve východní Ukrajině iluzí občanské války. Prý zachraňují ukrajinské Rusy před Ukrajinci. Rusové na hranicích s Ukrajinou hromadí válečný potenciál, který je schopný obsadit celou Ukrajinu. Putinův sekundant Lukašenko rozšiřuje hybridní válku o pasírování muslimů skrze hranice křesťanských států.

Není divu, že Ukrajinci se obávají této ruské hrozby a nevnímají ji jako akt obrany. Chtěli by vstoupit do obranného společenství NATO a chtěli by být součástí Evropské unie. Toho se Putin bojí, a proto v pohraničí chřestí zbraněmi. Ale vpádu Rusů na Ukrajinu se bojí i Evropská unie, velení NATO, ale i americký prezident.

Jak se utvářely Rusko-Ukrajinské vztahy? Rusko mělo na Krymu svoji vojenskou, námořní flotilu, za kterou platilo nájem od té doby, co Jelcin nechal oddělit Ukrajinu od Sovětského svazu. Putin tuto prekérní situaci řešil obsazením Krymu neidentifikovatelnými zelenými mužíky v uniformách pod záminkou, že chce zachránit zde žijící Rusy. Pak je oblékl do identifikovatelné ruské výstroje a vyhlásil referendum ohledně připojení k Rusku.

Na Doněcku a Luhansku rozpoutal zamrzlý konflikt v podobě „občanské války“, kterou řídili ruští vojáci s ruskými zbraněmi, a kteří sestřelili malasijské civilní letadlo plné pasažérů.  Putin zjevně hodlal řešit úsilí Ukrajinců o vstup do NATO rozdělením Ukrajiny na dvě části: Ukrajinu a Novorusko, nebo dobýt koridoru na Ukrajině k poloostrovu Krym. A nyní je otázka, jak bude Putin pokračovat.

Desinformacemi má rozdělené obyvatelstvo v zemích Evropy. Tuto hybridní válku stupňuje především mezi obyvateli Ukrajiny. Pomocí Lukašenka rozvíjí hybridní válku o přivážené muslimské migranty, které nutí k překračování hranic států Evropské unie, Litvy a Polska, aby tak antagonisticky rozdělil obyvatelstvo a snížil jeho obranyschopnost. Pak by už pro Putina neměl být problém vstoupit na Ukrajinu a dělat, co se mu zlíbí.

Putin má nejvyšší čas řešit Ukrajinu, protože NATO Ukrajinu vybavuje nejmodernějšími zbraněmi, včetně dalekonosných raket, které mohou ohrozit Putina v Kremlu i na jeho nové rozsáhlé haciendě na jihu Ruska. Předtím ruští agenti vyhodili v českém muničním skladu staré zbraně, které byly určeny pro Ukrajinu. Tyto zbraně by Rusko tolik neohrožovaly.

Putin má na hranicích Ukrajiny řádný kontingent armády, se kterým je schopen Ukrajinu po dostatečném rozdělení obyvatelstva obsadit a ochránit tak Rusy zde žijící. To je jeho styl! U nás již má také hodně ruských soukmenovců.

Před tím sonduje Joe Bidena, prezidenta USA, jak bude na to obsazení Ukrajiny reagovat. Američané jsou přecejen největší silou v NATO. A tak mezi vládci mocností drnčí telefon. Jenže není už doba studené války a Pražského jara, kdy americký prezident souhlasil s obsazením Československa. Biden s obsazením Ukrajiny nesouhlasí.

Může NATO vstoupit se svojí armádou k ochraně Ukrajiny? Nemusí, protože Ukrajina není v NATO. Ale může! To by bylo diplomatické selhání obou světových mocností. Co by následovalo, si asi nikdo nedovede představit.

Rusko i Amerika mají atomové zbraně. Hodně atomových zbraní. Jsou schopny zničit celý svět. Ostatně atomová válka je popsána na několika místech již v Bibli jako apokalyptický konec světa. Před tím mají být přírodní katastrofy a nemoci.

Zatím Vladimír Vladimírovič Putin a Joe Biden jsou ochotni spolu mluvit. Snad budou mít rozum. Ale Putin se cítí být ohrožen přímým potenciálním sousedstvím se státem v NATO. Ruské myšlení je jiné než myšlení demokratických států! Vládcům Ruska je pokora cizí. Cítí se být všemocní. A nejen Ukrajina leží v zájmovém prostoru Ruska. V tomto zájmu jsou i všechny státy východní Evropy, kam patří i Česko!

Bude třetí světová válka? Já doufám, že ne!

…………………………………

Milý čtenáři! Je možné, že si myslíš, že apokalyptické myšlenky nepatří na radostný konec civilního roku do vánočního oktávu mezi narozením Spasitele a svátkem Marie, Matky Boží, a že patří spíš na konec církevního roku, kdy se čtou z Písma pasáže pojednávající o konci světa, jenže právě nyní v době energetické krize Putin uzavírá kohoutky plynu tekoucího do Evropy a paktuje se s čínským Čingischánem. A řada z vás se obává, že po skončení pravoslavných Vánoc chce Putin zaútočit na Ukrajinu. Kdo se umíte modlit, modlete se, aby se vládcové světových mocností dohodli bez eskalací konfliktů.

https://sedivy.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=780847

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/osm-signalu-ze-se-rusko-uz-rozhodlo-pro-invazi-na-ukrajinu-40382069#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=YBjuTrj4Qir-202112231643&dop_id=40382069&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Reklama