Reklama
 
Blog | Bohumír Šimek

2:0 pro Babiše

Tak takto ne! Dostali jste od nás důvěru a pro svoji absenci a drobný podraz opozice jste ve sněmovně prošustrovali dva důležité zákony!

Nezastavili jste platnost stavebního zákona, který chcete zcela předělat, a zákon o korespondenční volbě vám opozice zcela odmítla! Takto pracovat nesmíte!

Neomlouvá vás ani nezkušenost ve vládní pozici, ani to, že vás opozice utahala před projevem důvěry sněmovny svými dlouhými, zbytečnými projevy, i když každému bylo již od voleb jasné, že důvěru parlamentu nemůžete nedostat.

Pokud máte připravený lepší stavební zákon bez zbytečné a potenciálně korupční centralizace, pak jeho pozdní pozastavení může vést ke zmatkům, protože jeho počáteční rozvoj měl začít od Nového roku.

A druhou vaší závažnou ostudou je, že jste si nechali vyrazit z rukou zákon o korespondenční volbě, který byl namířený proti postkomunistickým oligarchům a papalášům. Zejména jde o volby českých občanů v zahraničí, na které naše místní oligarchická propaganda nemá vliv.

Politická kultura u nás za padesát let nacistické a komunistické totality a třicet let vlády postkomunistické oligarchie (v zákulisí i u moci) klesla ke dnu. Petr Fiala se snaží politiku osvobodit od postkomunistických oligarchů a papalášů, ale teprve nyní uvidíme, jak je to obtížné. Proto by měla být pětikoalice o to víc ve střehu a nenechávat si Babišovou opozicí vyrážet zákony z rukou!

Jinak si Petra Fialy vážím pro jeho smysl pro pravdu a úctu k druhému člověku, ale i pro jeho vizi do budoucnosti o nezbytnosti sjednocené Evropy. Asi to nebude mít lehké, protože opozice Babišova a Okamurova budou tvrdě sloužit postkomunistickým oligarchům. Dnešní smršť Babišových lží o tom svědčí dostatečně!

Reklama